DIETRICHSTEINSKÝ DVŮR BULHARY

Rodinné vinařství, které se nachází v malebné pálavské obci Bulhary nabízí velmi kvalitní vína pro každého. Jejich vína jsou odrazem toho nejlepšího, co moravské umění vína v současnosti nabízí: tradici a osobitost malých vinařství a inovaci a moderní technologii těch velkých. Individuální přístup sklepmistra umožní, že každá láhev může být u nás originál. Vína "Nad Sklepy" Vás uvedou do prosluněné bodrosti moravského kraje.

Aurelius

Viniční obec: Bulhary
Viniční trať: Nad Sklepy
Cukernatost hroznů: 21,8°
Zbytkový cukr: 0,2 g/l
Bezcukerný extrakt: 23,5 g/l
Celkový obsah kyselin: 7,2 g/l
Alkohol: 11,0 % obj.
Sladkost: Suché

Úspěšná moravská odrůda vzniklá křížením Ryzlinku rýnského a Neuburského. Název odrůdy odkazuje na pradávnou vinařskou tradici jihomoravského území, a to již od dob starověkého Říma. Vůně tohoto vína evokuje atmosféru ovocných sadů, v chuti umocněnou buketem meruňkových povidlí. Svěží kyselinka umožňuje podávat toto víno ke grilovaným pokrmům, rybám, těžším jídlům i italské kuchyni.

Tramín červený

Viniční obec: Bulhary
Viniční trať: Nad Sklepy
Cukernatost hroznů: 21,2 / 25°
Zbytkový cukr: 1,5 g/l
Bezcukerný extrakt: 23,0 g/l
Celkový obsah kyselin: 6,5 g/l
Alkohol: 12,0 % obj.
Sladkost: Suché

Prastará a vzácná odrůda s výrazným skořicově kořenitým buketem prostoupeným vonnými tóny květů čajové růže a rozehřátého růžového oleje. Dýchne na Vás dávnověká tajuplná atmosféra zámků a vznešených sídel. Výtečné k náročným pokrmům, zvěřině a vyzrálým modrým sýrům. Lahodí též k dezertům, zejména jablečnému závinu.

Chardonnay - Solaris

Viniční obec: Bulhary
Viniční trať: Nad Sklepy
Cukernatost hroznů: 22,0° / 22,6°
Zbytkový cukr: 7,2 g/l
Bezcukerný extrakt: 23,8 g/l
Celkový obsah kyselin: 7,2 g/l
Alkohol: 12,5 % obj.
Sladkost: Suché

Lahodné víno s plným buketem po borůvkovém povidlí a exotickém ovoci. Cílená kupáž vznikla mísením dvou výjimečných odrůd, jedné révově tradiční a druhé moderní, vzešlé z křížení s révou divokou. V souladu s mottem vinařství Nad Sklepy, tak dalo toto cuvée vzniknout bohatému vínu snoubícímu tradici s inovací. Doporučujeme ke kuřecímu a krůtímu masu či vyzrálým sýrům. Výtečné též k ovocným pokrmům.

Ryzlink Vlašský

Viniční obec: Perná
Viniční trať: Goldhamer
Cukernatost hroznů: 22,4°
Zbytkový cukr: 5,2 g/l
Bezcukerný extrakt: 22,9 g/l
Celkový obsah kyselin: 6,8 g/l
Alkohol: 13,0 % obj.
Sladkost: Suché

Není mnoho odrůd, kterým by Pavlovské vršky přály tolik jako vlašským ryzlinkům. Ve vůni Vás osloví výrazné ořešinové tóny. Chuť provází buket dozrávajícího vlašského ořechu a jutoviny. Hloubku vína umocňuje jemné školení v zemplínském dubu a intenzivní batonáž. Nechte se překvapit dlouhou dochutí zakončenou osobitou botrytis. Vychutnejte příjemně kořenité víno, pro svoji pitelnost vhodné k celé varietě pokrmů, zejména vepřovému masu, smetanovým omáčkám, těstovinám či houbovým specialitám.

Ryzlink rýnský

Viniční obec: Bulhary
Viniční trať: Nad Sklepy
Cukernatost hroznů: 22,0°
Zbytkový cukr: 0,4 g/l
Bezcukerný extrakt: 23,6 g/l
Celkový obsah kyselin: 7,9 g/l
Alkohol: 12,0 % obj.
Sladkost: Suché

Král vín. Vysoký extrakt dává vínu plný a osobitý výraz. Příjemně překvapí vůně babiččiny bylinné zahrady a propolisu. V chuti Vás zaujmou ceněné zemito-kořenité petrolejové tóny. Svěží kyselinky umožňují podávat toto víno i k těžším pokrmům, jehněčímu či hovězímu masu, vyzrálým sýrům a uzenému. Vhodné jak k přímé konzumaci, tak delšímu ležení.

Cabernet moravia

Viniční obec: Bulhary
Viniční trať: Nad Sklepy
Cukernatost hroznů: 21,6 °
Zbytkový cukr: 0,2 g/l
Bezcukerný extrakt: 22,7 g/l
Celkový obsah kyselin: 5,2 g/l
Alkohol: 12,5 % obj.
Sladkost: Suché

Hladivé a hluboké víno výrazného charakteru. Vůně je prostoupena tóny borůvkového povidlí a zelených makovic. Kořenitá cabernetová chuť ladí v harmonii se sametově krémovým buketem. Vhodné k pestré paletě pokrmů - ke steakům, kačenímu masu, zvěřině i omáčkám. Výtečné je též s vyzrálými plísňovými sýry.